USD35,20
EURO36,75
GBP44,32
BIST9.724,50
GR. ALTIN2.968,73
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yüzde 67’si kadın, yüzde 33’ü erkek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzde 67’si kadın, yüzde 33’ü erkek

Çağrı merkezi sektöründe çalışan temsilcilerin yüzde 67’sini kadınlar, yüzde 33’ünü ise erkekler oluşturuyor. Sektörde görev yapan çalışanların yüzde 5’i 18-20, yüzde 34’ü 21-24, yüzde 39’u 25-29 yaş aralığında. Kurumlar ile vatandaş arasındaki en önemli iletişim noktası olan çağrı merkezleri giderek daha yoğun bir şekilde kullanılmaya ve etkin bir kanal olmaya devam ediyor. Müşteri memnuniyetini artırmak ve rekabette bir adım önde yer alabilmek için performans yönetimi uygulamaların kullanılıyor. Asseco SEE tarafından geliştirilen performans yönetimi uygulaması, çağrı merkezlerinin altyapı ürünleri ile de entegre olarak kesin veriler elde edilmesini mümkün kılıyor. Performans yönetim sisteminin sağladığı avantajlar sayesinde çağrı merkezi çalışanlarının performans değerlendirmeleri otomatik yönetilebiliyor.

Rekabette öne çıkmak için yenilikçi teknoloji şart

Çağrı merkezi sektöründe 24 yılı aşkın bir bilgi birikimine sahip olduklarını belirten Asseco SEE Satış Müdürü Mutlu Akar, “Asseco SEE tarafından geliştirilen performans yönetimi uygulamamız sayesinde iş süreçlerini önceliklendirme, doğru zamanda, doğru kaynağa yönlendirme, izleme, yönetme ve denetleme gibi fonksiyonları müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Performans yönetimi uygulaması, manuel tutulan kayıtların tek platform üzerinden otomatik olarak yönetilmesini mümkün kılıyor. Bu sayede hatalı süreçler yerini doğru ve verimli iş süreçlerine bırakıyor. Verimliliği artıran performans yönetimi uygulaması, emek ile maliyetlerin düşmesi sonucunda elde edilen kazanç oranını yükseltiyor. Her firma için değişiklik gösteren bu oranlar, kayda değer avantajları beraberinde getiriyor.” dedi.

Bu çözümle insan kaynağı daha verimli yönetilebilecek

Çağrı merkezleri modern yönetim anlayışını kazandıklarından beri, temel unsuru olan insan kaynağının verimini ölçmek ve çalışanların firmalarına katkısını doğru değerlendirmek için performans yönetimi uygulamalarını kullanıyor. Pek çok metriği kapsayan bu kompleks yapılar, önceden operasyon yöneticileri ve insan kaynakları uzmanları tarafından manuel tutulan kayıtlar üzerinden yönetiliyordu. Bu durum, doğası gereği hatalı sonuçlar vermek ve aşırı iş yükü yaratmak gibi olumsuzlukları da beraberinde getiriyordu. Söz konusu sorunlara teknolojinin getirdiği çözüm ise performans yönetimi uygulamaları oldu. Asseco SEE’nin çağrı merkezi sektöründeki engin deneyiminden hareketle hazırlanan performans yönetim sistemi ürünü, platform bağımsız olarak çalışıyor. Türkiye’de yaygın olarak kullanılmakta olan bütün çağrı merkezi platformları ile tam entegrasyon içerisinde çalışabilen çözüm, firma ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilebiliyor. Özellikle, Interactive Intelligence (ININ) platformu ile yapılan entegrasyon bu alanda öne çıkıyor. Performans yönetim sistemi ile otomatik hale getirilen iş süreçleri, kesin veriler sağlanmasını ve performansların doğru yönetilmesine olanak tanıyor.

Yüzde 67’si kadın, yüzde 33’ü erkek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!