Veysel Dalmaz, “Antalya için göreve hazırım”

AK PARTİ’Lİ BAŞKANIN ESPRİSİ

Gaziantep Koordinatör Valisi, Veysel DALMAZ Antalya’da gazetecilerle biraraya geldi. Hayli kalabalık olan kahvaltılı toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulunan Veysel Dalmaz’ı  AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de yalnız bırakmadı.

Daha önce Gaziantep’e ziyarette bulunan KEŞİF EKİBİ Derneği üyelerinin de bulunduğu toplantıda ev sahipliğini Hidayet GÜLTEKİN üstlendi. Gazetemiz imtiyaz sahibi Nilhan KIRDI’nın da bulunduğu toplantıda DALMAZ’ın Antalya adına verilecek her göreve hazırım sözleri damgasını vurdu.

Gazetecilerin gündeme özel sorularıyla karşılaşan Köse’nin, cevap verdiği sırada arkadan bir ördeğin sürekli ses çıkarması üzerine “Sabotajın böylesini de göremedim. Akaydın mı gönderdi acaba?” şeklinde esprisi orada bulunanları güldürdü. Son günlerin gündemi olan öğrencilerin KIZLI ERKEKLİ evlerde kalmalarına karşı Başbakanın tutumu ile ilgili durum hakkındaki düşünceleri sorulduğunda ise net cevap verilmekten kaçınıldı.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Suriye sınırına Kürtler ile Türkiye’yi ayıracak duvar örüldüğü yönündeki iddianın kasti ve Türkiye’yi sıkıntıya sokmaya yönelik olduğunu belirttti. Veysel Dalmaz, “Bir projenin ürünüdür diye düşünüyorum. Türkiye’nin Suriye’den yana aldığı tavırdan dolayı maalesef medyada bazı sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi. Dalmaz, duvarla ilgili şahsi kanaatini ise “Duvarın çok az bir faydasının olduğunu düşünüyorum. Bu kadar masrafa değmeyecek bir yatırım olarak görüyorum.” şeklinde ifade etti.


Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin koordinasyonuyla görevlendirilen Veysel Dalmaz memleketi Antalya’da gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Dalmaz, iddia edildiği gibi Suriye sınırında Türklerle Kürtler arasında bir duvar örülmediğini söyledi. Duvarın amacının Suriye tarafından seken kurşunları engellemek ve şehir merkezine illegal geçişleri önlemek olduğunu kaydeden Veysel Dalmaz, “Kürtler ile Türkiye arasında duvar örülüyor’ şeklinde yansıtılması kastidir. Türkiye’yi sıkıntıya sokmaya yönelik bir çabadır. Bir projenin ürünüdür diye düşünüyorum. Türkiye’nin Suriye’de yaşananlara aldığı tavırdan dolayı maalesef medyada bazı sıkıntılar yaşıyoruz.” diye konuştu.

Bu konunun kendilerini de sıkıntıya soktuğunu ifade eden Dalmaz, gelen yabancı heyetlerin en fazla bu konuyu sorduğunu belirtti. Veysel Dalmaz, duvarla ilgili fikrini ise şu sözlerle paylaştı: “Ben böyle bir duvarın çok az bir faydasının olduğunu düşünüyorum. Bu kadar masrafa değmeyecek bir yatırım olarak görüyorum. Devletimizin bir yatırımıdır. Amacı da iddia edildiği gibi bir şeyin olduğunu hiç zannetmiyorum. Fayda ve maliyet noktasının dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. İdeolojik veya ileriye matuf başka bir faydasını veya başka bir gayesinin olduğunu düşünmüyorum. Bunların iyi değerlendirilmesi lazım. Koordine edilerek, danışılarak, istişare edilerek karar verilmesi gereken bir konu aslında. Değilse bir yerlerde alınan karar bizi ülke olarak sıkıntıya sokabiliyor. Bugün maalesef bunu yaşıyoruz.”

MASRAF 2 MİLYARI AŞTI

Türkiye’de sığınmacıların kaldığı 20 kampta 200 bin kişinin barındığını, 500 binden fazla Suriyelinin de kamplar dışında başka şehirlere dağılmış olduğunu anlatan Dalmaz, kampların şuan kadarki maliyetinin 1 milyar 350 milyon lira olduğu bilgisin verdi. Buna, STK yardıkları, alt yapı için harcananlar ve personel giderleri de eklendiğinde rakamın 2 milyarın üzerinde olduğunu dile getiren Dalmaz, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kuruluşların katkısının ise ‘devede kulak’ misali kaldığını belirterek, oranın yüzde 10 civarında kaldığını söyledi.

BULAŞICI HASTALIK SIKINTISI YOK

Suriye’de salgın hale gelen çocuk felcinin başka ülkelere de sıçrama ihtimali nedeniyle BM’nin büyük bir aşılama kampanyası başlatacağı hatırlatılan Veysel Dalmaz, alınan önlemler sayesinde Türkiye için şuan bir risk olmadığını kaydetti. Suriye’den gelenlerin Sağlık Bakanlığı eliyle çocuk felci, kızamık, şark çıbanına karşı aşılandığını anlatan Dalmaz, “Sıkıntımız sınırın öbür yanında dağınık halde bulunan kamplar ve şehirlerdeki enkazın altındaki insanların oluşturduğu tehlikenin önlenmesiydi. Bununla ilgili BM, Dünya Sağlık Örgütü, Sivil toplum kuruluşlarını götürdük. Türkiye’den dışarıya aşılamalar yaptırıyoruz. Sınırımızın diğer tarafında oluşturulan gelişi güzel kamplarda aşılamalar yapılacak. Vakaların görüldüğü şehirlerde yapılacak. Biz de bir sıkıntı yok şu anda.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version