Varsak’ın kalbine meydan
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, eser belediyeciliğinin bir projesi daha ilçe sakinleriyle buluşuyor. İçerisinde taş mimaride millet kıraathanesi ile 80 adet çınar ağacının bulunduğu Varsak kent meydanı düzenlemesinin yapımında sona gelindi.
Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Varsak semtine değer kazandıran kalıcı yatırımlarını kent meydanı düzenlemesiyle taçlandırıyor. Çevresinde Adnan Menderes Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, kreş, güreş sahası, spor salonu, Hamza Taş Bulvarı ve Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi gibi eserlerin yapıldığı eski belediye binasının bahçesi millet kıraathaneli meydan oluyor.
BELEDİYE BAHÇESİNE MEYDAN PROJESİ
Meydan düzenlemesi, 1973’te belediye olan ve büyükşehir yasası ile 2009 mahalli idareler seçiminden sonra Kepez Belediyesi ile birleştirilen Varsak Belediyesi’nin bahçesine yapılıyor. Kepez Belediyesi, eski Varsak Belediye binası ile sosyal tesislerin bulunduğu ve uzun yıllar atıl halde kalan 5 bin metrekarelik (m2) alanı, ilk olarak 2013’te yeşil alan düzenlemişti. Bahçe içerisinde yer alan ve eski Varsak Belediyesi tarafından düğün salonu olarak yapılan ancak çürümeye terk edilen bina da, 2012’de gerçekleştirilen tadilat çalışmasıyla 150 kişilik butik kültür merkezine dönüştürüldü. Belediye Meclisi kararıyla salona Türk edebiyatının usta ismi, şair ve yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın isminin verildi.
VARSAK’A MİLLET KIRAATHANESİ
Kepez Belediyesi, bölge sakinlerinin buluşma ve dinlenme noktası olan eski belediye bahçesini, içerisinde millet kıraathanesinin olduğu butik bir kent meydanı projesiyle yeniden düzenleme kararı aldı. Proje kapsamında, bahçede yer alan yapı ve hizmet ömrünü tamamlayan belediye hizmet binası ile sosyal tesis yıkılarak kaldırıldı Yüklenici firma tarafından geçtiğimiz aylarda yapımına başlanılan meydan projesinin merkezinde taş mimarideki millet kıraathanesi bulunuyor.
KIRAATHANEYE DÜĞMELİ EV TASARIMI
Bölge sakinlerine çınar ağaçlarının gölgesinde demli bir çay eşliğinde kitap, gazete okuma ve sohbet etme imkânı sunacak olan taş kıraathane Akseki Düğmeli Evler ile Selçuklu mimarisinde tasarlandı. Mimari tasarımıyla ziyaretçilerini geçmişi götürecek olan kıraathanenin duvarları, Mimar Sinan’ın memleketi Kayseri’den gelen taş ustaları tarafından doğal taşla örüldü. Yapımı tamamlanan millet kıraathanesinin 200 m2 kullanım alanı bulunuyor. Taş kıraathanenin 900 m2 olan bahçesinin zeminin kaplamasında ise traverten taş kullanıldı.