USD34,66
EURO36,63
GBP44,08
BIST9.640,08
GR. ALTIN2.942,08
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sigara ve Alkol Hafife Alınıyor ama…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya Hospital hastanesi ve Enerji Birsen’in birlikte düzenlemiş olduğu Kadınlarda Meme Kanseri ve Belirtileri seminer D.S.İ konferans salonunda düzenlendi.

Konya Devlet Su İşleri konferans salonundu düzenlenen Kadınlarda meme kanseri ve belirtileri başlığı adı altında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Konya Hospital Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Saadet Kılıç, “Kadınlarda yaygın olarak meme, yumurtalık ve rahim kanserleri daha sık görülürken, erkek hastalarda akciğer, prostat ve kolon kanserleri görülmektedir. Bu nedenle 40 yaşını geçmiş tüm kadınların rutin olarak meme, yumurtalık ve rahim kontrollerinin kadın doğum uzmanlarınca yapılması gerekmektedir. Erkek hastalar için kalın bağırsak tümörleri yüksek risk içermektedir. Bunun için yılda bir kez 40 yaşını geçmiş hastaların kalın bağırsak muayenesinden geçmeleri gerekir. Prostat muayenesine 50’li yaşlarda başlanmasında da fayda var. Toplum, günümüzün vebası olarak görülen kanser hastalığından çok korktuğu için doktora gelmekten sakınıyor. Hastaların sakınması da bizim açımızdan tedaviyi geciktirmeye yol açıyor ve yapabileceğimiz şeyleri daha da sınırlı hale getiriyor. Bu nedenle kanser konusunda toplumun bilinçlenmesi, erken tanıyı öğrenmesi, erken tanının yaşamı uzatan bir faktör olduğunun toplum tarafından kabullenilmesi çok önemli. Bu nedenle hangi noktada hangi bulgular olduğunda doktora gitmeli, kanserden doktora gitmeden kaçılamayacağının öğrenilmesi çok önemli” dedi.

“SİGARA VE ALKOL HAFİFE ALINIYOR”

Sigara, alkol gibi madde bağımlılıklarının kanser üzerindeki etkisi açısından toplumun bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıç, “Sigara ve alkol kullanımının kanser üzerindeki etkileri toplumda çok hafife alınıyor. Bunun dışında sanayi tipi yapay gıdaların kullanımının kontrol altına alınması, hastaların ve sağlıklı kişilerin yapay gıdalara olan eğilimlerinin engellenmesi, insanların gıda tüketimi konusunda daha bilinçli hale getirilmesi, gün be gün artan kanser vakalarını önlemekte çok önemli” diye konuştu.

“KANSERİ ÖNLEMEDE BİLİNÇLİ OLMAK ÖNEMLİ”

Toplumun bilinçlenmesinin kanseri önlemede önemli rol oynadığını belirten Op. Dr. Saadet Kılıç, “Kanserin önlenmesinde alınabilecek toplumsal önlemlere de dikkat edilmeli. Bunlar; su kalitesi, hava kalitesi, gıda tüketimindeki gıdaların kalitesi, konfeksiyon ürünlerinde kullanılan boyalar ve kimyevi maddeler. Bunlar ulusal düzeyde alınacak kararlarla, uygulanacak yasalarla denetlenebilecekken toplumun kendi yapabileceği, kendisinin belirleyebileceği konularda toplumu aydınlatmak çok önemli. Toplum ne kadar bilgilenir, bilinçlenir ve neyi alacağını daha iyi karar verir. Hangi konfeksiyon ürününde hangi zararlı kimyasalların olduğunu araştırıp, olmayanları tercih etmeye başladıkça üreticiler de bu konuda daha hassas davranmaya başlayacaklardır. Bu nedenle toplumun daha bilinçli alışveriş yapması ve kanseri baştan önlemesi büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

leyditurk

Sigara ve Alkol Hafife Alınıyor ama…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!