Otizm Kongresi ULAK 2014 Antalya’da Yapıldı

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde düzenlenen ULOK 2014 Kongresi, 14-16 Kasım tarihlerinde Akdeniz’in incisi Antalya’da Miracle Hotel & Resort’te gerçekleştirildi.

ULOK 2014’ün teması ‘Her Yönüyle Otizm: Araştırmadan Uygulamaya’ olarak belirlendi. Konferans, Türkiye’den ve Dünyadan yüzlerce katılımcıyı ağırladı ancak katılım ücretinin yüksekliği daha fazla katılıma engel oldu.
Konferansa Otizm Dernekleri Federasyonu ve Tohum Otizm Vakfı, farklı otizm dernekleri ile bu alanda hizmet veren farklı kurum ve kuruluşların yanı sıra Araştırmacılar, Uygulamacılar, Öğrenciler, Karar vericiler, Savunucular, Aile üyeleri ve Otizmli bireyler de katıldı. Konferansın dili Türkçe ve İngilizce oldu.

Konferansın ilk günü olan Cuma günü sabah ve öğleden sonra oturumları şeklinde çağrılı çalıştaylar yapıldı. Tüm çalıştaylar ardıl olarak İngilizceden Türkçeye çevrileceği belirtildi.

Cumartesi ve Pazar, gün boyunca çağrılı sözlü sunular ve akşam üzerleri poster oturumları yer aldı. Sözlü bildiriler sırasında eşzamanlı çeviri hizmeti sunuldu.

Otizmin özellikleri
Tanılama ve değerlendirme
Genetik ve çevresel etmenler
Otizmin tıbbi boyutu
Bilimsel-dayanaklı eğitim ve terapiler
Erken müdahale programları
Okul ve kaynaştırma programları
Ergenlik ve yetişkinlik
Barınma ve istihdam
Toplum yaşamı
Aileler ve bakım sağlayıcılar
Personel yetiştirme
Yasal ve yönetsel düzenlemeler
Savunu çalışmaları
Diğer gelişimsel yetersizlikler

ULOK 2014 Kongresinin, otizme ilişkin bilimsel ve uygulamalı bilgi paylaşımı için çok önemli bir fırsat sağlamanın yanı sıra, eşsiz bir kültürel deneyim sağlaması da hedeflenmektedir. Umulan kültürel yararları en üst düzeye çıkarmak amacıyla konferans öncesinde ve sonrasında Antalya ve çevresinde çeşitli kültür turlarının düzenleneceği belirtildi.

Nilhan KIRDI
antalyakadin

Exit mobile version