BILINÇALTI HAYALLERIN, YARATICILIĞIN OLUŞTUĞU YERDIR.
Çocuklar canlı hayaller görür. Büyüdükçe acı olayların etkisiyle hayalleri bastırmaya başlarız. Hayal etmekten korkarız. Hayaller hayal kırıklığı yaratır. İstenmeyen duyguları tetikler. Ama hayaller bilinçaltında çalışmaya devam eder. Gelecekle ilgili kalıplaşmış hayaller üretir hale gelir. Gelecekle ilgili sadece olumsuzlukları görür hale gelir. Başarısızlık hayalinin sonucu başarısızlıktır. Bilinçaltının hayali bilincin iradesini yener.
Yaratıcı hayal kurmak başarının sırrıdır. Tüm başarılı sanatçı, mühendis ve mimarlar yeteneklerini bilinçaltında yarattıkları çizimlere borçludur. Sanatın hayranlık uyandıran birçok eseri sanatçının bir çeşit self-hipnozu sırasında ortaya çıkarılmıştır. Hipnozdayken yaratıcılık hakim olur. Hayaller kendiliğinden ortaya çıkar.
Mozart eserlerini rüya görür bir haldeyken içine doğduğunu söylemiştir. Newton bir çok matematik problemi uyku gibi bir haldeyken çözmüştür.
Göte en önemli şiirlerini rüya halindeyken yazmıştır. Bu bir iki örnek istisnalar değil kuralı ortaya koymaktadır. Buna benzer yüzlerce örnek vardır. Ressamların çoğu ellerini serbest bırakır. Ellerinin resmi yapmasına izin verir.
Yani HAYAL GÜCÜNÜZ SİZİ YARATICI DA YAPABİLİR, YAŞAMINIZI MAHVEDEBİLİR DE.
İnsanların sizi sevmediğini hayal ederseniz ona göre yaşarsınız. Aksine samimi, kolay arkadaş edinen bir kişi olduğunuza inanırsanız çok kolay arkadaş edinirsiniz. Hayal gücünüzü kontrol etmeyi öğrenirseniz ondan yaratıcı yönde yararlanırsınız. Bu enerjiyi ortaya çıkarmanın en kolay yolu hipnozdur.
5. BİLİNÇALTI ALIŞKANLIKLARIMIZIN OLUŞTUĞU VE KORUNDUĞU YERDİR.
Birçok günlük eylemimiz otomatiktir. Bir eylemi öğrendikten sonra bilinçaltının malı olur. Otomobil kullanmak gibi. Tenis oynamak gibi. Giyinmek gibi. Bu işleri öğrendikten sonra bilinçli aklımız devre dışı kalır. Bilinçaltı sorumluluğu alır ve iyi iş çıkarır. Merdivenden inerken her adımda hangi ayağınızı atacağınızı düşünseniz bir süre sonra merdivenden yuvarlanırsınız.
6.BİLİNÇALTI ENERJİMİZİ YÖNETEN BİR DİNAMODUR.
Yaşamdaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için İÇ ENERJİYE gereksinimimiz vardır. Bilinçaltı bu enerjiyi oluşturur ve kullanır. Bilinç bu enerjiyi yönlendirmezse enerjinin kullanımı olaylara ve şansa kalır. Davranışlar bu enerjinin ifade bulmuş şeklidir. Bu enerji yaratılamaz, yok edilemez, sadece yönlendirilebilir. Bilinçaltı bu enerjiyi bir hedefe doğru kullanır. Dinamo böyle işler. Eğer bilincin tanımladığı bir hedef yoksa bilinçaltı kendi bildiği hedeflere doğru ilerler. Ya da başkalarının hedeflerini kendi hedefi olarak seçer. Yönetim olmazsa sonuç sağlıksız, yıkıcı, başarısız hedeflerdir.
BİLİNÇALTI HİZMETKARDIR. Kişi onu yönetici olarak atarsa, kabul ederse sonuç hüsran olur. Bilinçaltı düşünmez. Ama düşüncelere tepki verir. Düşüncelerin oluşturduğu emirleri yerine getirir. Bilinçaltını yönetmek, bilinçaltının sizi yönetmesinden daha basit ve kolaydır. O hizmetkar olmalıdır. Bilincinizde patron.
Bazı durumlarda enerjimizi tükenmiş hissederiz. Aslında bilinçaltında aynı miktarda enerji vardır. Ama olumsuz duygular bu enerjiyi tüketir. ÖFKE, KORKU, SUÇLULUK gibi duygular enerjiyi emer bitirir. Üretilen enerji aynıdır ama yönlendirilmesi bozuktur. Bir duyguyu kullanamıyorsanız bir süre sonra size zarar vermeye başlar.
Kişi vardır. Daima hedefe kitlenmiş füze gibi adım adım ilerler. Sürekli enerjiktir. Başarılıdır. Bu kişilerin ya kendi hedefleri vardır. Ya da anne babadan ekilen tohumlar onu hedefe kilitlemiştir. Boşa enerji harcanmaz. Öte yanda kişi vardır. Her işi yarım kalır. Başarısızlık hedefidir. Çünkü çocukluktan bir şeye değer olmadığı yönünde programlanmıştır.
Bilinçaltı bir hedef arar. Bu nedenle bilinçten rehberlik etmesini ister. Doğa böyledir. Doğal bilinçaltı kendine söyleneni yerine getirir. Onu hedefe yönlendirebilirsiniz. BAŞARIYA, SAĞLIĞA, ARZU EDİLEN HER ŞEYE…. Kişi bilinçli olarak hangi emiri verdiğini unutsa da bilinçaltı unutmaz. Sabitler ve sizin hizmetinize sunar.
İYİLEŞME HÜCRE DÜZEYİNDE BAŞLAR:
Hücre düzeyi aynı zamanda zihin düzeyi olduğu (ve kuantum fizik yasalarına dayandığı) için , her türlü tedavinin ilk nedeni zihinsel olmak zorundadır.
Dumont’a göre “Bütün tedaviler sonuçta zihin tedavileridir”
İyileşme süreci her zaman için atık dokuların tamir edilmesi ve hücrelerin etkinlikleriyle karşılıklı ilişki ve koşulların uyumlu bir şekilde yeniden düzenlenmesinden oluşur.
HİPNOZUN KULLANIM ALANLARI
* Psikonevrozlarda,
* Psikosomatik hastalıklarda,
* Cerrahide,
* Diş hekimliğinde,
* Jinekolojide,
* Alışkanlıklar ve davranış bozuklularında, Çocuk hekimliğinde,
* Ürolojide,
* Anesteziolojide,
* Eğitimde,
* İş motivasyonunda,
* Sporda,
* Güzel sanatlarda