USD35,20
EURO36,75
GBP44,32
BIST9.724,50
GR. ALTIN2.968,73
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

KİTAP FUARLARI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KİTAP FUARLARI

Kitap fuarları yılın belli zamanlarında, belli yerlerde ve belli süre kitap sergilemek, kitap tanıtmak ve kitap satışı yapmak amacıyla açılan bir çeşit büyük sergilerdir. Eskiden sadece büyük şehirlerde açılıyorken, günümüzde neredeyse Anadolu’nun her ilinde açılmaktadır. Tabi bu konuda yerel yöneticilerin çabaları yadsınamaz.

Bütün kitap fuarları çok kıymetli ama ben küçük illerdeki fuarları daha da önemsiyorum. Yerel yazarlar bu fuarlarda kendini halka tanıtma imkanı buluyor. Aynı zamanda tanınmış yazarlarımız da okuyucusuyla buluşuyor. Belli üne sahip yazarlar konuk olarak gelip, söyleşiler yaparak, imza günleri düzenleyerek okuyucusuyla buluşmuş oluyor. Okuyucular da severek okudukları kitapları, imzalatma mutluluğunu yaşıyor.

Yerel yazarlar demiştim belki de geleceğin büyük tanınmış yazarları ilk defa kendilerini, eserlerini fuarlar sayesinde tanıtmış, yazdıklarını sergilemiş oluyorlar. Belki de sonradan üne kavuşacak kıymetli eserler kaleme alıyorlar. Edebiyat tarihine baktığımız zaman sonradan üne kavuşmuş çok yazar ve eseri vardır.

Franz Kafka’nın Dönüşüm’ü, Emily Dickinson’un şiirleri, Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’sı, Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar’ı sonradan üne kavuşmuştur. Kim bilir fuarlarda boy gösteren kaç yazar ve eseri sonradan üne kavuşacaktır?

Günümüzde eser kaleme alan yazarlar toplumun nabzını çok iyi tutabiliyor. İçinde bulunduğumuz çağı anlamak istiyorsak güncel olanı takip etmek daha isabetli olacaktır. Ve hatta bu fuarlarda karşınıza çıkacak eserleri alıp okumak.

Kitap fuarlarında kitaplarla birlikte, kitap ayraçları, çeşitli rozetler, rengarenk kalemler, anahtarlıklar, çeşitli yaş gruplarına göre oyuncaklar ve hatta yöresel ürünlerde sergileniyor. Özellikle çocuklara yönelik bu ürünler kitap fuarına tezat gibi duruyor. Duruyor ama ziyaretçi artışında da önemli bir faktör elbette. Fuarı aileleriyle ziyarete gelen minikler bunları alırken elbette kitaplara da rağbet gösteriyor. Çocuk kitaplarında bir alana bir hediye kampanyaları, kitap satışlarını artırıyor.

Okullardan gelen öğrenciler, aileleriyle fuara gelen çocuklar ve gençler kendi seçtikleri kitaplardan evlerinde kendi kitaplıklarını oluşturabilir. Seçtikleri kitabı bir de yazarına imzalatırlarsa, güzel bir anı olur. Kitap fuarları okuma alışkanlığına katkı sunmuş da oluyor. Bizler bu fuarları ziyaret edelim. Kitaplarla olalım, iyi gelecektir. Kitaplar şifadır.

KİTAP FUARLARI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!