USD37,98
EURO41,16
GBP49,22
BIST9.659,48
GR. ALTIN3.767,89
weather
12.8 °
Istanbul
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kepez’de engeller kalkıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kepez’de engeller kalkıyor

Engelli ile engelsiz çocukların bir arada yaşamasını sağlayan Kepez Belediyesi’nin örnek projesi, istek üzerine artık ayda bir gün olarak yapılmaya başladı.

Kepez Belediyesi’nin Antalya’ya örnek olduğu ‘Engeliniz engelimizdir’ projesi, istek üzerine artık ayda bir kez yapılacak.

Dünya Engelliler Günü olan 3 Aralık’ta 40 engelli ile 40 engelsiz öğrencinin 3 gün boyunca birlikte yaşadığı program, engellilerin hayatın merkezinde kalmalarını, engelsiz çocuklarda da farkındalık oluşmasını sağlıyordu. Projenin beğenilmesi üzerine ayda bir kez günü birlik ‘Kepez’de engeller kalkıyor’ başlıklı yeni bir proje başlatıldı.

Engellilerle empati bağı

Bu proje kapsamında, Kepez ilçesi okullarından seçilen 20’şer engelli ile engelsiz çocuk, bir günü birlikte yaşadı. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün belediyesinden uğurladığı çocuklar, önce sinemaya gittiler, Kepez Kent Ormanı’nı gezdiler ve yemek yediler. Birbirleriyle ilk kez tanışan çocuklar, kaynaşma ortamı yakaladı. Sağlıklı çocuklar, bu gezi boyunca engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunları bire bir görme imkanı buldu.

Kepez engelsiz ilçe

Göreve geldiği günden itibaren önem verdiği gruplardan bir tanesinin de bedensel ve zihinsel engeli vatandaşlar olduğunu hatırlatan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak bundan sonrada engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın bir parçası olduğunu asla unutmadan, onların sosyal hayatın içerisine en iyi şekilde dahil olmalarını sonuçlayıcı çalışmaları, projeleri sürdürmeye devam edeceğiz. Belediyecilik hizmetlerimizden başlayarak parklar, yollar, kaldırımlar engellilere uygun hale getiriliyor.” dedi.

Kepez’de engeller kalkıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.