Can boğazdan gelir, de boğazdan gidermi? Mehmet ali bulut evet çıkar diyor ve ekliyor, ”yedikleriniz ve başınıza gelenler arasına bir köprü atın ve bir bakın.”
Son yazdığı kitabında çok çok güzel tariflemiş. keyif ile okudum.. Atalarımızın mirası hatırlatma bir kitap.
İlk kan grubu ‘O’ olarak veriliyor, sonrasında da yaşam koşulları ve jeolojik evreler insanda 4 ana gruptaki bu gün bilinen kan gruplarını geliştirmiş..Hatta bunlara dayalı olarak da şöyle bir gruplama yapılmış:
0 grubu ‘avcı’, A grubu ‘çiftçi’, B grubu ‘göçebe’ ve AB grubu ‘modern’..
GDO lu besinlerle birlikte bildiğimiz 4 kan grubuna 5. sinin ekleneceğini idea edenler de var..Bana da oldukça mantıklı bir yaklaşım gibi geliyor.Sonuçta vücut bu soyu kesik (ebder) tohuma (GDO) karşı bir savunma sistemi oluşturacak ve varlığını bir şekilde sürdürecektir.Ama tabi nelerden taviz verecektir, onuda zaman gösterecek.
M:A:Bulut rahatsızlıkları neticesinde araştırmalar yaparken, İbni Sina’nın ünlü eseri olan “E’l Kanun Fi’t Tıp” ile karşılaşıyor çok etkileniyor , bünyesel karakterler ve gıda intoleransı hakkında edindiği ve uyguladığı tecrübelerini de yazdığı kitabın da bizimle paylaşıyor, çokta iyi yapıyor.
Ayrıca sağlıklı bir yaşam için hangi kan grubu için hangi besinler yararlıdır-zararlıdır konusunu da detaylı bilgiler sunuyor.
Şahsi fikrim yada yaşadıklarımdan edindiklerim, tüm verileri destekler durumda .Kitap bilimsel bir yayın değil, ayrıca yazarda üzerine basa basa araştırmacı olduğunu vurguluyor ve ekliyor ”şayet verilerde ve bilgilerde hatalar eksiklikler var ise lütfen bildirin. Bu vesile hem mirasa sahip çıkalım hemde doğruları bulalım ve insanlığın hizmetine sunalım”.
Bu bir başlangıç ve korunma tıbbı diye isimlendiriyorum kendimce. Sonuç ta her türlü korumadan nasibinizi alamıyorsanız tabi ki modern tıbba teslim olacaksınız.
Kızım Sevim orta bire gidiyor, yani yeni adı 6. sınıfa. Bu sene fen dersinde beslenme sindirim hücre nedir gibi konuları işliyorlar akşamları da ders tekrarlarını birlikte yapıyoruz.
Dönem ödevi de sindirim. Bazen hayat insana sanki şaka yapıyor.
Ben kitap elimde çalışma odamızda kızımda gelmiş ödevi kontrol etmemi istiyor.
elimdeki kitap ”yemekten hemen önce veya sonra su tüketilmelidir arada asla su içilmemelidir.’’
Kızımın ödevinde de ” acıkma ve yemeğe başlama ile ağzımızda ve miğdemiz de salgılanan enzim/hazım sıvılarının yemeği nasıl parçaladığını ve bağırsaklara yolladığını” yazıyordu
Bu iki ifadeyi topladığınızda şu sonuç çıkıyor= Yemekte ve sonrasında çok su içerseniz miğde deki sıvılar hem seyrelir hemde bağırsaklara taşınarak orada fazla asit sebebi ile yara yapabilir…
Bilmem bunlara katılır mısız ancak ben bu tür bazı bilgileri yaklaşık 8-9 senedir uyguluyorum.
Gerçekten de çok faydasını gördüm .Mesela yaklaşık 10 senedir ailemizde hiç kimse antibiyotik kullanmadı..
Bu kitaptaki bilgilerin daha derinlemesine incelendiği Sn dr Aidin Salih in
”Yitik Şifa” adlı kitabını bulabilirseniz almanızı ve baş ucunuzda tutmanızı da tavsiye ederim.