Başkan Hakan Tütüncü, Antalya’nın dünya şehri markasına katkı için mesleklerle ilgili toplu işyerlerinin yerleşim yerlerinden uzak bölgelerde oluşturulması, esnafın ve vatandaşın da bu sitelere gitmesinin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İnşaat Malzemecileri Sitesi Kooperatifi’nin düzenlediği kahvaltıya katılarak, esnafın hizmetle ilgili taleplerini dinledi.
İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Şerafettin Şimşek de Başkan Tütüncü’nün, alt yapı ve mülkiyet probleminin çözümü konusunda verdiği sözleri yerine getirdiğini belirtti. Şimşek, bazı sokaklarda kaldırım çalışması yapılmasını ve Kızıllı Köyü bölgesinde 180 dönümlük bir alana inşa edecekleri inşaat malzemecileri toplu işyeri sitesine destek istedi.
Sitenin alt yapı ve mülkiyet problemleri çözüldü
Başkan Tütüncü, sitenin yıllardan beri devam eden iskân ve ruhsatla ilgili mülkiyete dayalı problemini, asfalt, kaldırım gibi alt yapı sorunlarının ağırlıklı bir kısmını çözdüklerini; alt yapıyla ilgili eksik olan yerlerini de zaman içerisinde tamamlayacaklarını belirtti.
Bölgede bulunan sanayi, inşaat malzemecileri ve hurdacılar sitelerine ciddi bir alt yapı yatırımı yaptıklarının altını çizen Tütüncü, “Bugün sitelerin bağlantı yolu olan 75. Yıl Caddesi geceleri aydınlıksa, bu cadde yeşil alan düzenlemesiyle güzelleşmişse, Antalya Bulvarı ile sanayi siteleri arasında kavşak açılmışsa, sitelerde asfalt, kaldırım, yeşil alanlar yapılmışsa, mülkiyet problemleri çözülmüşse bunlar bizim eserimizdir.” ifadesini kullandı.
İz bırakmak, hayır duası almak ve gönül kazanmak
Hizmet anlayışlarının temelinde iz bırakmak, hayır duası almak ve gönüller kazanmak olduğunu işaret eden Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, şunları söyledi: “Üç hedef doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Halkımızla aramızda protokol olmamıştır. Ne insanlar vardır, yürüdükleri zaman yolları titretirlerdi. Ama şimdi yoklar. Yarın biz de olmayacağız. Ne kadar büyürsek o kadar küçülmeliyiz. Tevazu kanatlarını yere indirmemiz lazım. Sahip olduklarımız aslında bizim değildir. Ama sahip olduklarımızı kendimizinmiş gibi görürüz. Hayatta her şey ama her şey bize teslim edilmiş birer emanettir. Zamanı gelince bizden alınacak. En büyük emanet de candır. Vakti geldiğinde o canı da sahibine teslim edeceğiz. Meselelere bu pencereden bakmaktan büyük yarar görüyorum. Bu pencereden bakarak, eldeki imkânları en iyi şekilde değerlendirerek, Antalya’mız için, Kepez’imiz ve insanımız için neler yapabiliriz,
bunun hesabı içerisinde olmalıyız”
Mahalle arasında mermer atölyesi hoş bir görüntü değil
Kızıllı Köyü bölgesinde inşaat malzemecileri sitesi yapılmasına gereken desteği vereceklerini söyleyen Tütüncü, mahalle aralarında inşaat malzemesi satan yerlerin, oto galericilerinin, mermer atölyelerinin olmasının hoş bir görüntü oluşturmadığını kaydetti.
Belediyelerin, toplu iş yerleriyle ilgi sitelerin kurulmasının önünü açması gerektiğinin altını çizen Tütüncü, “Mahalle içerisinde, kireç torbaları kaldırımları işgal etmiş. Yerleşim yeri içerisinde mermer atölyesinin olduğunu görüyorsunuz. Eğer Antalya’ya, dünya şehri diyorsak biz de bu markaya katkı koyacaksak, kesinlikle ve kesinlikle mesleklerle ilgili toplu işyerlerinin yerleşim yerlerinden uzak bölgelerde oluşturulması, esnafın ve vatandaşın bu sitelere gitmesini teşvik etmeliyiz. El ele, gönül gönüle vereceğiz Antalya için örnek bir inşaat malzemeciler sitesini Kızıllı bölgesinde kuracağız. Ben de bu konuda kooperatifimizin emrine amadeyim. Taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyarak, kooperatifimizle, esnafımızla el ele vererek, bu güzel siteyi Antalya’ya kazandıralım istiyoruz.”