USD35,18
EURO36,74
GBP44,49
BIST9.724,50
GR. ALTIN2.969,82
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ağaç Kardeşliği dört yılda yaklaşık 23 bin çocuğa ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağaç Kardeşliği dört yılda yaklaşık 23 bin çocuğa ulaştı

TEMA Vakfı, ağaçlandırma ve çocuklara yönelik doğa eğitimi projesi Ağaç Kardeşliği kapsamında çalışmalara devam ediyor. Türkiye’nin yedi bölgesinde Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uygulanarak dört yılda yaklaşık 23 bin çocuğa ulaşan proje, 2019 yılında 69 ilde yaklaşık 8 bin 750 çocuk ile devam ediyor. Proje Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile ikisi Çanakkale’de, biri Balıkesir’de ve biri Edirne’de oluşturulan dört hatıra ormanıyla da erozyon konusunda yürütülen çalışmalara katkı sağlıyor.

Doğada olmak çocukları olumlu etkiliyor

Ağaç Kardeşliği Projesi’nin sunduğu doğa eğitimi ile çocukların doğaya çıkmasını, uygulamalar yaparak öğrenmesini ve doğayla duygu bağlarının güçlendirilmesini amaçladıklarını belirten TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, çocukların günde beş saatini dijital medya ile bir arada geçirdiğinin ve sadece yarım saatlerini açık havada fakat genellikle doğadan uzak geçirdiklerinin altını çizdi. Deniz Ataç, “Bugün çocuklar doğadan uzaklaşıyor, evlerde, sınıflarda ve servislerde kapalı kalıyor. Bu durum önemli bir sorun teşkil ediyor. Çünkü çocukların doğadan uzak yaşaması algı ve duyu yetilerinin zayıflamasına neden oluyor. Bu durum endişe, obezite gibi sağlık problemlerine yakalanma olasılığını yükseltiyor. Aynı zamanda doğadan uzak olmak çocukların psikolojilerini, keşfetme, yaratıcılık ve düşünme gibi yetilerini de olumsuz etkiliyor. Örneğin, çocukların yemek yememelerinin altında yiyeceklere yabancılaşmaları ve onlarla ilişki kuramamaları yatıyor. Maalesef doğaya çıkmaktan ve canlılara dokunmaktan çekinen çocuklar bile var. Tüm bu sebeplerden dolayı TEMA Vakfı olarak çocukların doğada olması, çeşitli uygulamalarla yaşayarak öğrenmesi ve doğayla duygu bağlarını güçlendirmesi için Ağaç Kardeşliği Projesi’ni uyguluyoruz. Ayrıca çocukların doğal varlıkları koruma sorumluluğunu gündelik hayatın her aşamasında hissetmesi gerektiği düşüncesiyle kendi tohumlarını ekerek fidanlarının büyümesini gözlemlemelerini sağlıyoruz” dedi. Ağaç Kardeşliği Projesi’nin çocukların gelişimine katkı sağlaması ve doğal varlıkların korunması açısından gelecek nesiller için umut olduğunu belirten Deniz Ataç, herkesi Ağaç Kardeşi olmaya davet ederek destek veren tüm koşuculara, bağışçılara, gönüllülere, öğretmenlere ve emek veren herkese teşekkür etti.

Ağaç Kardeşliği büyüyerek ilerliyor

Ağaç Kardeşliği Projesi her geçen gün daha da büyüyor. Proje ile 2019 yılında 69 ilden yaklaşık 8 bin 750 çocuk “Orman Ekosistemi ve Yaşamın Çeşitliliği” konulu doğa eğitim programına katılacak. Projeye dahil olan çocuklar için Edirne’de 8 bin 750 fidanlık ‘Adım Adım – Çocuklar Hatıra Ormanı’ oluşturulacak. Hem çocukların yetiştirdikleri hem de hatıra ormanı kapsamındaki fidanlarla birlikte 2019 yılında 17 bin 500’e yakın fidan toprakla buluşacak. Ağaç Kardeşliği dört yıldır daha çok çocuğa ulaşarak uygulanmaya devam ediyor.

Umut Yeşertiyoruz,

TEMA Vakfı

Ağaç Kardeşliği dört yılda yaklaşık 23 bin çocuğa ulaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!