Değişime Koşan Kadınlar
TOG Genç Kadın Fonu Likya Yolu Ultra Maratonu Kampanyası
24 Eylül – 2 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan Likya Yolu Ultra Maratonu’nda TOG Genç Kadın Fonu koşucuları genç kadınları desteklemek için koşacak.
Gazeteci, yazar ve sunuculuğun yanında wellness eğitmenliği de yapan Ece Vahapoğlu TOG Genç Kadın Fonu’nu desteklemek için Likya Yolu Ultra Maratonu’nda koşacak.
Likya Yolu Ultra Maratonu, Türkiye’de düzenlenen ilk ultra maraton olan, yüksek mücadeleye dayalı uluslararası bir spor organizasyonudur. Toplam 509 km uzunluğundaki Tarihi Likya Yolu’nun yaklaşık 250 km’lik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 etapta tamamlanan Likya Yolu Ultra Maratonu parkuru, zorluk derecesi, doğal ve tarihi güzellikleriyle dünyadaki başlıca ultra maraton destinasyonları arasında özel bir yere sahiptir.
24 Eylül – 2 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Likya Yolu Ultra Maratonu’nun 20K kategorisine bu yıl Toplum Gönüllüleri Vakfı Genç Kadın Fonu koşucu ekibi “Değişime Koşan Kadınlar” sloganı ile katılacak ve genç kadınların güçlendirilmesi için hayata geçirilicek projeler adına bağış kampanyası yapacaklar.
TOG Genç Kadın Fonu Koşucuları Ne İçin Koşuyor?
Türkiye’de;
Genç kadınlar, kentte ve kampüslerinde sıklıkla sözlü/fiziksel taciz ve tecavüz vakaları ile karşı karşıya kalıyorlar. Genç Kadın Fonu Üniversitelerde Cinsel Taciz temalı yaz kampları yaparak, kadınlarla taciz, ayrımcılık, baskı ve yıldırma mekanizmaları, flört şiddeti ve bunlarla etkin mücadele yöntemlerini konuşuyor.
Her 30 genç kadından 7’si eşinden, sevgilisinden, ailesinden izin alamadığı için istediği zaman kafe / kahve / pastaneye, gezmeye gidemiyor. Genç Kadın Fonu kadınların sosyal hayata katılımları için alan açıyor, yaptığı etkinliklerle yüzlerce kadının hareketliliğini sağlıyor.
15-29 yaş arası genç nüfusun %28’i ne çalışıyor ne de okuyor. Genç kadınlarda bu oran neredeyse iki katı! 15-29 yaş arası genç kadınların yüzde 52’si ne çalışıyor ne de okuyor. Genç Kadın Fonu ürün işbirlikleri ile kadın emeğinin desteklenmesi ile ilgili çalışıyor.
Yılda ortalama 90.000 kız çocuğu anne oluyor. Genç Kadın Fonu Küçük Hibe Programı içerisinde desteklediği projelerde genç kadınların üreme sağlığı ve korunma yöntemleri hakkında bilgilendirilmesine destek oluyor.
TOG Genç Kadın Fonu’na Nasıl Destek Olunur?
Likya Yolu Ultra Maratonu’nda Genç Kadın Fonu adına koşacak koşucuların adına bağışta bulunarak fona destek sağlanmaktadır.
Koşucular hakkında bilgi edinmek ve destekte bulunmak için www.genckadinfonu.org adresi üzerinden koşular kısmını ziyaret edebilirsiniz.
https://www.genckadinfonu.org/likya-yolu-maratonu-…
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Genç Kadın Fonu Hakkında
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Aralık 2002’de kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Vakıf, gençlerin gönüllü olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına katılmasını sağlayarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Böylece gençlerin gönüllülük temelinde toplumsal katılımlarını arttırır.
2015 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 60.761 gencin katılımıyla 1.468 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi/etkinliği/kampanyası gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, yerel kaynağı da harekete geçirerek yerel halkın katılımını sağlamaktadır. Türkiye’nin 80 ilinde gençlik grubu veya üniversite topluluğu/kulübü olarak faaliyet gösteren ve 126 örgütlenme ile aktif olan Toplum Gönüllüsü gençler, 452 akran eğitimi almışlardır. 2015 yılında 621.014 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürmüşlerdir. Bu hizmetler karşılığında yaklaşık 33 Milyon TL değerinde katma değer yaratılmıştır.
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Genç Kadın Fonu, genç̧ kadınların toplumsal hayatın her alanına eşit ve özgür bireyler olarak katılmasını destekleyen bir dayanışma fonudur. Bu fona aktarılan destekle genç̧ kadınların yaşadıkları sorunlara onlarla birlikte ç̧özümler üretilmesini sağlayan projeler hayata geçirilir.
Genç kadınların güvenlik ve özgürlük alanlarının genişletilmesi için tüm ülke genelinde eğitim, kampanya, savunuculuk ve farkındalık çalışmaları yürütülür. Bu çalışmaların amacı genç kadınları temel insan hakları, Türkiye’deki yasal mevzuat, koruma ve güçlendirme araçları konusunda bilgilendirmektir.
Tüm eğitim ve projelerde genç kadınlar, toplumsal hayatın içinde kadın oldukları için maruz kaldıkları/kalacakları çeşitli engellerle mücadele etme yöntemlerini öğrenmektedirler.